Hoe je opeens een eigen camping beheert

Hallo,
Wij zullen ons even voorstellen… Wij zijn John en Ingrid Raaphorst, 51 en 60 jaar, sinds 9 jaar werkzaam aan de Adriatische kust waarvan nu al weer 8 jaar voor Roan / Go4camp.

Toen wij begonnen met dit werk in 2010, hadden wij geen idee wat dit werk inhield. Sterker nog… we hadden nog nooit een camping ‘van binnen’ gezien! Het beviel ons al vrij snel heel goed… zelfs zo goed dat we er ons werk van hebben gemaakt!
Op dit moment zitten we op het einde van het zesde seizoen op camping San Francesco in Caorle.

Dit alles begon natuurlijk met een succesvol sollicitatiegesprek waarop een zeer leerzame instructiedag volgt. Hier ontmoet je dan ook je nieuwe collega’s, “uit het veld “, van kantoor en ook de diverse ondersteunende regioteams en kwaliteitsmedewerkers. Hier hangt altijd in een goede en ontspannen sfeer.

En dan…. aan de slag op je eigen camping! Dat is natuurlijk altijd spannend. T’ is tenslotte allemaal nieuw…
De montage periode begint, wat wil zeggen dat alle accommodaties moeten klaargemaakt moeten worden voor het seizoen. Een pittige klus, maar indien nodig met ondersteuning van het regioteam/ kwaliteit medewerkers/ kantoor, komt het helemaal goed. Het loont, want het is heel leuk om te zien hoe een camping na de winter weer tot leven komt!

Dan toewerken naar één van de spannendste dagen: de aankomsten van de eerste gasten.
Het is altijd even wennen (soms ook nog steeds voor ons), maar daarin vind je snel je weg. Vanaf dit moment begint wat wij zo leuk vinden aan het werk: ervoor zorgen dat de gasten een onvergetelijke vakantie hebben. Daarin zijn wij als beheerders onmisbaar.
Het gastenseizoen is een periode waarin van alles te doen is. Planningen maken, contact onderhouden met de gasten, de camping, regioteam en kantoor en natuurlijk zorgen dat alles voor elkaar is. Wat wij heel prettig vinden binnen Roan / Go4camp, is dat alle contacten snel en soepel verlopen.
Deze wissel/aankomstdagen zijn druk, maar aan het einde van de dag, als iedereen weer tevreden in zijn accommodatie zit, kun je weer terugkijken op een meestal geslaagde dag… het blijft voor ons altijd weer een leuke uitdaging.

Al met al is dit een veelzijdige en zelfstandige baan met veel vrijheid. Een baan die je voor ons gevoel naar eigen inzicht, met behulp van een aantal richtlijnen, op een leuke manier kan uitvoeren. Wat ons betreft een leuke job bij een leuke en goede werkgever.
En meestal zijn de gasten ook goed gehumeurd, in de vakantiestemming. We hebben hier goed weer (vaak beter als thuis), en laten we wel zijn….. de pizza’s smaken in Italië toch het beste he!
Wat ons betreft allemaal pluspunten. we hebben het enorm naar onze zin en dat zal voorlopig zo blijven!

Groetjes uit Italië
Ciao
Ingrid en John.