“Zelf heb je ook nog wel wat vakantie…”

Na mijn werkzame leven hadden mijn vrouw en ik samen besloten om op rondreizen te gaan maken met de caravan. Lekker toeren door Europa, dat leek ons heerlijk! We zijn gestart in Süd Tirol en trokken door naar het Gardameer, waar wij enkele heel goede bekenden troffen.
Zij waren er niet op vakantie, maar aan het werk voor ROAN. Zij beheerden een aantal mooie bungalowtenten op een heel aardige camping, dus toch ook wel wat vakantie…
Daar zijn wij in contact gekomen met het werk van een camping-medewerk(st)er. Dit leek ons wel wat, en na contacten en gesprekken bij ROAN hebben wij onze eerste “test” gedaan: het beheren van een 27 tal Mobile Homes voor een termijn van drie maanden op een fantastische camping.

Nu ruim zeven jaar later hebben wij geen moment spijt gehad dat wij gestopt zijn met rondtrekken door Europa met onze caravan. Het werk van camping-medewerk(st)er is heel veelzijdig. Je beheert een aantal Mobile Homes, je maakt zelf de planningen en runt als het ware je eigen winkel.
Je komt met mensen in aanraking uit veel andere landen, die na een lange en vaak vermoeiende reis een ding gemeen hebben: Vakantie op jouw Camping en bij ROAN! Het is telkens weer een geweldige uitdaging om de gasten direct bij de ontvangst het echte vakantiegevoel te kunnen geven. Begeleiding naar hun onderkomen (vaak tot hun verrassing), rondleiden en de uitleg hoe het allemaal werkt en gaat.
Dan de totale verzorging van de Mobile Homes. Er zijn kleine en soms grote klusjes te doen, maar het is altijd leuk.

Het contact met de gasten gedurende hun vakantie is altijd wel weer een belevenis op zich. Iedere dag houden wij een receptie-uur in onze receptieruimte, ingericht als VVV kantoor. Het is erg leuk om te adviseren wat de mogelijkheden van uitstapjes in de regio zijn. Daarnaast ben je ook vaak het aanspreekpunt voor allerlei andere zaken die de gast bij jou kwijt wil. De dag voor vertrek, de tijdsafspraak maken voor de uitcheck en vertellen wat zij allemaal moeten doen. Alle gasten krijgen van ons bij aankomst een mooie schone Mobile Home en deze willen wij zo ook graag terug krijgen, lukt niet altijd en dan doen wij zelf even dat laatste stukje. Camping-medewerk(st)er bij ROAN is een zelfstandige, leuke afwisselende baan op mooie, kwalitatief zeer goede campings, ergens in Europa. En zelf heb je ook nog wel wat vakantie……

André en Wilma Smeeman, Campingmedewerkers